הלקטוז או בשמו "סוכר החלב" שייך למשפחת הדו-סוכרים. פירוק הלקטוז נעשה על ידי אנזים מיוחד במעיים המכונה לקטאז (LACTASE) המפרק את הלקטוז לשתי היחידות המרכיבות אותו ורק אותן יכול המעי לספוג. למעשה, אי סבילות ללקטוז נגרמת מחוסר באנזים המפרק. שכיחות התופעה משתנה בין עדות וגילאים שונים.
לרוב יתלוננו האנשים הרגישים ללקטוז על יציאות רכות עד שלשוליות לאחר צריכת מוצרים המכילים לקטוז. בנוסף, הם מדווחים על נפיחות של הבטן, גזים והרגשת אי נוחות בבטן.